7 Tips voor tijdens je revalidatie

De fysiotherapeut is de ervaringsdeskundige op het gebied van het bewegingsapparaat. Fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd revalidatie; ze maken het verschil om samen met iemand het hoogst haalbare niveau te bereiken.

Geriatrie 3.jpg

Dagelijks een rondje wandelen, een marathon lopen of de sterren van de hemel spelen op het voetbalveld; de fysiotherapeut is een kei in het motiveren, bewaakt de grenzen en is er voor iedereen!
Blessures liggen met een beetje pech om de hoek. Graag deel ik met jou de 7 belangrijkste tips voor de revalidatie:

  1. Luister naar je lichaam
    Sta stil bij wat je voelt en leer je lichaam kennen. Wat kan het lichaam aan en waar liggen je grenzen? Een goed lichaamsbesef helpt bij de revalidatie.

  2. Durf een grens op te zoeken.
    Revalideren betekent vooruitgang én achteruitgang. Als je te weinig belast ga je niet of nauwelijks vooruit. Je lichaam heeft immers een grotere prikkel nodig, als dat je gewend bent, om sterker te kunnen worden. Echter wel stap voor stap, een te grote prikkel kan averechts werken. Is die prikkel te groot, dan merk je dit. 

  3. Neem voldoende rust.
    Na inspanning komt ontspanning. Het lichaam komt in een status waarbij het kan opladen en kan herstellen van de grotere trainingsprikkel. Te vroeg een nieuwe trainingsprikkel opzoeken helpt niet.

  4. Wat wil je bereiken?
    Heb een concreet doel voor ogen. Als je dan een keer een dip hebt, weet waarvoor je het doet.  

  5. Geen grote stappen maar kleine.
    Een groot doel is als een stip op de horizon, het is ver weg. Als jouw doel is om over 3 maanden 5 km te kunnen (hardl)open, deel het dan in stukjes op. Ga eerst voor 2x 3 minuten joggen, om vervolgens 1 km aaneengesloten kunnen (hard)lopen om je uiteindelijke doel te bereiken.
    Ga samen met de therapeut na: zijn de stappen realistisch? Kleine successen helpen je op weg naar het grotere doel. Bovendien is het fijn om successen te behalen, het geeft je positieve energie.

  6. Vraag om hulp.
    Soms kan je iets (nog) niet, best frustrerend. Vraag om hulp, anderen kunnen je helpen. Als je er niet om vraagt zullen de mensen om je heen niet weten dat je hulp nodig hebt. Niemand heeft er wat aan als je mega gefrustreerd raakt ;-)
     
  7. Het is niet zo makkelijk!
    Revalideren betekent dat je genoeg hindernissen tegen komt. Dat geeft niet, uiteindelijk word je er sterker van!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden voor een behandeling?
+ -

Aanmelden gaat telefonisch, per mail, via het contactformulier op de website of per e-mail: info@fysioexperts.nl

Is een verwijzing van een (huis)arts verplicht?
+ -

Nee, een verwijzing is niet verplicht. Je kunt zonder verwijzing bij ons terecht, dit wordt ‘directe toegankelijkheid’ genoemd. De therapeut begint de intake met een screening; om te bepalen of je klachten zonder tussenkomst van een (huis)arts beoordeeld en behandeld kunnen worden. Soms is het nodig dat je alsnog naar de huisarts gaat voor een verwijzing of een vervolgonderzoek, de fysiotherapeut zal je dan naar je huisarts verwijzen.

Heeft FysioExperts een wachtlijst?
+ -

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er een korte wachtlijst is. Wij doen er uiteraard alles aan om dit te beperken. Is er sprake van een wachttijd? Dan word je door de assistente op de hoogte gebracht van de te volgen procedure.

Wat moet ik doen als ik verhinderd ben?
+ -

Indien je verhinderd bent dien je minimaal 24 uur van tevoren af te melden. Als je verzuimt af te melden, worden er kosten van 35 euro in rekening gebracht. Je kunt telefonisch afmelden (spreek eventueel een voicemail in) of per e-mail naar: info@fysioexperts.nl. Telefonisch afmelden heeft de voorkeur, zodat we indien nodig direct een nieuwe afspraak kunnen maken.

Ik heb een voorkeur voor een therapeut, kan ik dit aangeven?
+ -

Ja, dit kun je aangeven. Vermeld dit bij de aanmelding, zodat je bij de juiste therapeut geplaatst kunt worden. Mocht echter de therapeut van voorkeur afwezig zijn of de klacht waar je voor behandeld wilt worden niet binnen zijn of haar expertise liggen, dan plannen we in overleg de afspraak bij een andere therapeut in.

Wat moet ik meenemen naar de eerste afspraak?
+ -

Neem het onderstaande mee naar de eerste behandeling: identificatiebewijs en een handdoek. Kom je via de (huis)arts of specialist? Overhandig de verwijzing dan aan de therapeut.

Geeft FysioExperts behandelingen aan huis?
+ -

Ja, dat is mogelijk. Indien je slecht ter been bent behandelen wij aan huis. Er is, omwille van de zorgverzekeraar, wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Hoe lang duurt een behandeling?
+ -

Een fysio- en oefentherapeutische behandeling duurt circa 25 minuten. Een haptotherapie behandeling duurt 45 minuten. De eerste afspraak is over het algemeen een dubbele zitting en bedraagt 50 minuten.

Kan ik buiten kantoortijden worden behandeld?
+ -

Ja, je kunt op elke locatie terecht voor een behandeling buiten kantoortijden. Zie de locatie pagina voor meer informatie.

fysiotherapie zoetermeer fysioexperts

Afspraak maken voor fysiotherapie

Onze locaties in Zoetermeer zijn elke werkdag telefonisch bereiken van 08.00 tot 16.45 uur. Onze assistentes staan de hele week voor je klaar!

Maak direct een afspraak 079 343 52 40